• Във Варна стартира кампанията „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“
  on 05.10.2020

  Във Варна бе даден старт на първото от общо осем събития от кампанията „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“. През изминалия уикенд фестивалът привлече редица посетители, които успяха да дегустират и закупят прясна риба от родни производители, както и Материалът Във Варна стартира кампанията „Фестивал на рибата – вкусно и полезно“ е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Българска фирма доказва, че в търговските вериги могат да се намерят чисти и здравословни зеленчуци
  on 06.08.2020

  На около 50 км от София се намира една от модерните оранжерии у нас, произвеждаща зеленчуци без използването на пестициди. Във ферма Green To Go основните култури са бейби салати, бейби спанак, спанак и рукола. Освен това произвеждат мента, мащерка, Материалът Българска фирма доказва, че в търговските вериги могат да се намерят чисти и здравословни зеленчуци е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Елена Ралчева, розопроизводител: Радваме се на кампании като „Избирам 380“
  on 10.07.2020

  Радваме се на кампании като „Избирам 380“ в подкрепа на българската продукция, тъй като те ни карат да осъзнаем, че българското никак не е по-лошо от чуждестранното, а освен това е и на достъпни цени. Това каза за „Агрозона“ Елена Материалът Елена Ралчева, розопроизводител: Радваме се на кампании като „Избирам 380“ е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Производител на дини: Българската стока печели по три показателя
  on 07.07.2020

  „Българската земеделска продукция не отстъпва по нищо на вносната”, категоричен е Пламен Янчев, производител на дини и пъпеши в района на Долни Дъбник. Според младия стопанин родната стока е предпочитана, когато се търси качество. „Първо, имаме подходящи агроклиматични условия за Материалът Производител на дини: Българската стока печели по три показателя е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • От консервния бранш: Потребителите търсят все по-полезни храни
  on 01.07.2020

  От Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци застават зад инициативата „Избирам 380” „Приветстваме и подкрепяме всяка инициатива, насърчаваща потреблението на родна продукция, но за да се случи това е необходимо и потребителят да се включи активно.”, коментира пред „Агрозона” Материалът От консервния бранш: Потребителите търсят все по-полезни храни е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Директните доставки на храни по области ще създадат още по-голям дисбаланс на пазара
  on 25.06.2020

  „Изискването за за осъществяване на директни доставки само в административните области или съседните им, заложено в новия Закона за храните, води до дисбаланс на пазара.”, коментира за „Агрозона”инж. Гергана Кабаиванова, управител на фондация „LocalFood.bg”. „Това райониране би било удачно, ако Материалът Директните доставки на храни по области ще създадат още по-голям дисбаланс на пазара е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Производителите на „Странджански манов мед“ застават зад кампанията „Избирам 380“
  on 24.06.2020

  „Всичко, което се прави с цел по- добро предлагане на продукта, разширяване на пазара и гарантирано качество винаги е добре дошло за нас българските производители, а инициативата „Избирам 380“ цели точно това“, заяви Манол Тодоров, производител на странджански манов мед Материалът Производителите на „Странджански манов мед“ застават зад кампанията „Избирам 380“ е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Инж. Гергана Кабаиванова: Интересът към родните храни се засилва
  on 19.06.2020

  „Кампанията „Избирам 380” доведе до засилване на интереса към родните продукти и това е много хубаво”, коментира за „Агрозона” инж. Гергана Кабаиванова, управител на фондация „LocalFood.bg”. Според нея е добре малките производители да бъдат подкрепени да си закупят баркодове. „В Материалът Инж. Гергана Кабаиванова: Интересът към родните храни се засилва е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Защо българските плодове и зеленчуци са по-добрият избор
  on 12.06.2020

  Свежите плодове и зеленчуци са едни от най-полезните храни. Богати на много ценни вещества – фибри, витамини и микроелементи, те са задължителен компонент в менюто на всеки българин. За съжаление обаче, за да забързат растежа на продукцията си, често производителите Материалът Защо българските плодове и зеленчуци са по-добрият избор е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Бонбони с парченца бял и черен трюфел очароват почитателите на ароматните гъби
  on 11.06.2020

  Шоколадовите бонбони с трюфели са сред екзотичните предложения, които предизвикват любопитството на много клиенти на българския пазар. Засега се предлагат само от една българска компания и съдържат истински бял и черен трюфел, събирани в горите на България. „Всичките ни продукти Материалът Бонбони с парченца бял и черен трюфел очароват почитателите на ароматните гъби е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Ангел Шахънски, Цима: Най-важното за нас е БГ стоките да станат нарицателно за качество
  on 08.06.2020

  „Най-важното за нас като БГ производител е българските стоки да станат нарицателно за качество. Моите наблюдения показват, че през последните години българският потребител все повече се убеждава в това, че и ние в България можем да правим качествени продукти с Материалът Ангел Шахънски, Цима: Най-важното за нас е БГ стоките да станат нарицателно за качество е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • БАБХ: Директните доставки от БГ производители могат да станат трайна практика
  on 05.06.2020

  „Има интерес към списъците за директните доставки на храни от страна и на производителите, и на потребителите”, каза за „Агрозона” изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. Паскал Желязков. „Даваме възможност и ги актуализираме с нови Материалът БАБХ: Директните доставки от БГ производители могат да станат трайна практика е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Много свежи български предложения в летния асортимент на BILLA
  on 05.06.2020

  Със затоплянето на времето все повече хора се насочват към свежите и вкусни храни, а именно истински сочните плодове и зеленчуци. В отговор на това търсене, с богато разнообразие от предложения с марка BILLA градини, BILLA гарантира винаги качествени и Материалът Много свежи български предложения в летния асортимент на BILLA е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Танева: БАБХ започва проверки във веригите за родна стока
  on 29.05.2020

  От днес Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки за изпълнението на ПМС 70, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в ефира на Бтв. Тя уточни, че според браншовите организации търговските вериги са засилили комуникацията Материалът Танева: БАБХ започва проверки във веригите за родна стока е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.

 • Фермерски фестивал с български продукти на паркинга на BILLA
  on 28.05.2020

  Събитията са част от кампания в подкрепа на българските производители Фермерският фестивал „Произведено във фермата” ще се проведе на паркинга на магазин BILLA на бул. „Александър Малинов“ в София. В 4 поредни съботи – 30.05, 06.06, 13.06 и 20.06 – Материалът Фермерски фестивал с български продукти на паркинга на BILLA е публикуван за пръв път на Agrozona.bg.